• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка.

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка.

2023-03-09

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.

Пройшло 209 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.

Тарас Шевченко все своє життя та талант присвятив українському народу: своїм сучасникам і нащадкам. З його творів видно, що він і справді дуже тужив за Україною. Адже життя поета було пов’язане з численними випробуваннями, зокрема з його засланням у Сибір, де він перебував більше 10 років.

А самих росіян у багатьох творах Тарас Григорович описує як жорстоких і безжалісних панів, які тероризують український народ. Чи не найбільше він критикував саме політику росії щодо України.

Шевченкове «Борітеся – поборете. Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» – для кожного має і сьогодні сенс. Ми обов’язково поборемо! Адже правда на нашому боці.

Оформлення (крилаті вислови, напис-розтяжка, народна мудрість) до річниці від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка | Інші методичні матеріали. Виховна робота

«І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люди на землі».

Кiлькiсть переглядiв: 28

Коментарi